01 d’abril 2022

Reunió amb el districte

Benvolgudes famílies de l'EBM Mont Tàber, El passat dijous, 17 de març, ens vam reunir, juntament amb altres Associacions de Famílies de les Escoles Bressol Municipals del districte de Ciutat Vella, amb la comissionada d'Educació de l'IMEB, Maria Truñó i Salvadó, i altres membres del consistori i del districte.

La reunió va ser convocada per part del districte i pretenia ser un espai de trobada on recollir les inquietuds de les famílies en relació amb les EBM. 

Vam poder exposar les nostres dificultats amb les justificacions de les subvencions i parlar d'altres aspectes relacionats amb l'alimentació i les activitats no lectives (tipus patis oberts, el programa Concilia, etc.) i la resposta de l'ajuntament va ser d'interès i de voluntat de buscar solucions. 

El gruix de les nostres demandes, però, girava al voltant de les ràtios a les estances de bressol, de l'atenció que reben els infants, i de la situació laboral dels equips educatius, i com tot plegat afecta a la qualitat del model educatiu que s'ofereix. En aquest cas, la resposta donada es va centrar en fer èmfasi en totes les "millores" que s'han dut a terme des del 2015, parlant del fet que el seu objectiu és garantir la universalització del servei i lloant el "nostre" sistema per sobre del model que impera a la resta de l'Estat espanyol. Lluny de satisfer amb aquestes paraules les nostres demandes, quan vam insistir en què aquestes millores són insuficients i que cal cercar l'excel·lència, ens van emplaçar a ocupar-nos de temes més d'"AFA" i que afectin directament a les famílies a les quals representem, i a deixar les condicions de treball de les educadores en mans dels sindicats. 

Totalment insatisfetes amb la trobada, no dubtem ni un moment que aquest tema no està tancat per a nosaltres i que seguirem lluitant per la qualitat del servei educatiu, de la mà de la quantitat (ja que sense noves escoles, no es poden plantejar reduccions de ràtios).

1 comentari: